Župan krajane seznanil s projektom nove šole

V gasilskem domu v Trničah v občini Starše je sinoči potekal zbor občanov, na katerem je župan Bojan Kirbiš s sodelavci predstavil izbrano različico izgradnje Podružnične osnovne šole v Marjeti na Dravskem polju ter nekatere druge načrtovane projekte v občini.

Občanom je bila kot rečeno predstavljena različica projekta izgradnje šole, ki je postala mogoča šele po tem, ko je občina pridobila dodatna zemljišča za izgradnjo. Projekt so na zadnji občinski seji svetniki podprli z 11 glasovi za in enim vzdržanim.

Da je nova šola v Marjeti nujno potrebna so v Staršah enotni. A krajane je, sodeč po njihovih pripombah, zmotilo predvsem to, da naj bi svetniki vprašanje izgradnje nove šole spremenili v politično bojišče, kjer so interesi občanov potisnjeni v ozadje. V Marjeti si namreč želijo, da bi se gradnja čim prej začela, pa četudi bo nekoliko dražja. Županu nenaklonjeni svetniki so sicer na zadnji seji vztrajali, da je zgornja meja, ki jo je občina še sposobna sama financirati pri dveh milijonih evrov.

So pa krajani Trnič in Marjete na Dravskem polju zbor krajanov izkoristili še za dodatne pobude in vprašanja. Pogosto imajo namreč občutek, da občina na njih pozablja, čeprav njihove želje niso tako zelo velike.

Krajani so od občinskega vodstva tako želeli zagotovilo, da se bo pločnik zares zgradil in zahtevali jasen terminski načrt projekta. A to vseeno ni tako enostavno.

Na zboru občanov so sicer predstavili še načrte za cesto v Brunšviku, izgradnjo poslovne cone, medgeneracijskega centra in obnove nekaterih drugih cest v občini.

Deli s prijatelji: