(Z)mešani festival

V Mariboru že drugo leto zapored poteka (Z)mešani festival, ki ga soustvarjata mariborska glasbena šola KUD Coda in Jazz klub Satchmo. Na festivalu ne manjka dobre glasbe, poezije, komedije kot tudi ne izobraževalnih vsebin.
Petdnevni festival, ki poteka med 4. in 8. junijem na terasi Jazz kluba Satchmo v Mariboru je že lani gostil mnogo slovenskih uspešnih in zagnanih glasbenikov ter umetnikov. Del festivala bo tudi projekt Kakovost iz Slovenije, katerega cilj je mladim približati kakovostno slovensko glasbo. Program je tudi letos več kot obetaven.
Vsi dogodki na festivalu so za obiskovalce brezplačni, poskrbljeno bo tudi za gibalno ovirane. Poleg tega je (Z)mešani festival prva zero waste prireditev v Sloveniji, ki si prizadeva k ozaveščanju o odgovornem ravnanju z odpadki in naravnimi viri.
Kulturno bogat (Z)mešani festival obiskovalcem omogoča medgeneracijsko druženje ter ponuja nova znanja na področju glasbe in umetnosti. S tem, da je festival popolnoma brezplačen pa ne izključuje prav nikogar.

DELITE