ZD dr. Adolfa Drolca počasi širi obseg aktivnosti

Kot poroča Radio Maribor so v mariborskem zdravstvenem domu doktorja Adolfa Drolca v tem tednu začeli s postopnim odpiranjem nekaterih ambulant, pa tudi preiskav in dejavnosti na specialističnem nivoju. Pri širjenju dejavnosti bo sicer še naprej v prvi vrsti skrb za varnost in socialno distanco.
Z današnjim dnem se širi število ambulant, kamor lahko pacienti pokličejo, vrata ambulant pa se odpirajo po prvomajskih praznikih, ko bodo z delom začeli še ginekologi in pediatri. V tem tednu so začeli z delom tudi v nekaterih specialističnih ambulantah, psihološko dejavnost, vse z napotno stopnjo nujno, znova pa je mogoče na rentgenske, ultrazvočne in CT preiskave.
V Zdravstvenem domu so zaradi dolgotrajne prekinitve normalnega dela zaskrbljeni, saj v tem času niso izvajali nekaterih preventivnih pregledov, obstal je denimo program zgodnjega odkrivanja raka dojk Dora. Glede na izkušnje in preteklo statistiko bi v petih tednih zastoja programa lahko dobili pet novih bolnic, pri katerih bolezen v tem času ni bila odkrita. Zapleti bi se lahko zaradi dolgega čakanja pojavili tudi pri kroničnih bolnikih. Te so zdaj že začeli pošiljati na laboratorijske preglede. Medtem pa so v mariborskem zdravstvenem domu v teh dneh začeli tudi s pregledi novinčkov in s cepljenjem otrok.

Deli s prijatelji: