Zaprtje odlagališča naj bi prineslo nižje zneske na položnicah

Odlagališče odpadkov v Gajkah, ki je zaživelo po letu 2002, že nekaj let ni aktivno. 18 let trajajoča zgodba okrog odlagališča v okolju pušča hude posledice. Idej, kaj bi lahko v Gajkah gradili je bilo veliko tudi predlogov, s kom bi se lahko pri smetarskih poslih povezali, a večina je ostala pri idejah.
Mestni svetniki so z veliko večino podprli zapiranje, tako bodo pričeli s postopki za zapiranje deponije.
Obstoječo deponijo naj bi zaprli v prihodnjih treh do petih letih, kar bo ptujske davkoplačevalce po prvih ocenah stalo okoli 5 milijonov evrov. Letos imajo v ptujskem proračunu za te namene na voljo blizu 750 tisoč evrov.
Ptujska občina bo za odvoz smeti v prihodnje izbrala koncesionarja za 20 let, v skladu s pogodbo izpred 18 let, sklenjeno z Mestno četrtjo Jezero, pa naj bi izpolnila tudi obljube do krajanov današnjih četrtnih skupnosti Spuhlja in Jezero.
Poudariti je potrebno, da je odlagališče odpadkov v Gajkah neaktivno. Sedaj so stanje samo še formalizirali s sprejetjem sklepa, čemur pa bodo seveda v nadaljevanju vseeno sledili ukrepi, ki jih bo za zapiranje odlagalnega polja treba upoštevati in izvajati.

DELITE