Zapletom pri vodovodu kar ni videti konca

Seja županov Spodnjega Podravja je znova prinesla veliko vprašanj in malo odgovorov. Ponavljajo se številne prepreke pri ureditvi skupnega vodovodnega omrežja, predvsem zaradi številnih nasprotujočih si mnenj. Po besedah županje Mestne občine Ptuj Nuške Gajšek bo projekt vseeno izveden, a imajo številni župani pri tem pomisleke, predvsem župan Gorišnice Jožef Kokot.

Na današnji seji županov Spodnjega Podravja je potekala burna razprava o vzpostavitvi vodovodnega omrežja, ki pa ne bo skupna investicija, kot je bilo sprva načrtovano, ampak bodo vpleteni deležniki ubrali nekakšno srednjo pot.

Pri devetih občinah, ki so oddale naročilo je v teku revizija, pri ostalih šestih občinah pa je po besedah direktorja občinskega uprave MO Ptuj objavljeno ponovno javno naročilo.

Z potekom razprave ni bil zadovoljen župan Gorišnice Jožef Kokot, ki je izrazil nestrinjanje S tovrstnim vodenjem projekta, saj je do takšnih majhnih občin kot je Gorišnica nepravičen. Pri zapletu zaradi odstopa občine Kidričevo se Kokot sicer nadeja rešitve, a ne za vsako ceno.

Deli s prijatelji: