Začetek obnove zahodne tribune Ljudskega vrta v maju

Postopek javnega naročila za izbiro izvajalca obnovitvenih del na zahodni tribuni stadiona Ljudski vrt v Mariboru je v zaključni fazi.
Tako še vedno velja, da bo tribuna obnovljena do spomladi 2021. Razpis za izvajalca gradbenih del so na občini objavili sredi oktobra lani. Gre za nadaljevanje del, ki ob zadnjih gradbenih posegih na stadionu leta 2008 niso bila dokončana.
Ureditev prostorov pod severno in južno tribuno, ki so se je lotili pred letom in pol, je že pri koncu. Večji zalogaj pa je obnova stare, delno spomeniško zaščitene zahodne tribune, ki se jo obljublja že vrsto let. Zdaj se mudi, saj naj bi Slovenija skupaj z Madžarsko junija 2021 gostila nogometno evropsko prvenstvo do 21 let, otvoritvena tekma pa naj bi bila v Ljudskem vrtu.
Da bi zadevo premaknili z mrtve točke, je Nogometni klub (NK) Maribor financiral projektno dokumentacijo. Mestna oblast pod vodstvom župana Saše Arsenoviča je pozvala k novelaciji investicijskega programa, po kateri se projekt po neuradnih navedbah ocenjuje na 6,5 milijona evrov. Od tega je v proračunu za leto 2020 rezervirano 4,7 milijona evrov, preostanek naj bi zagotovili v letu 2021.
Potrebna dela na zahodni tribuni, ki je bila zgrajena leta 1962, zajemajo sanacijo celotne tribune, energetsko sanacijo prostorov, ureditev dostopov na tribuno ter sanacijo strehe, ki pa bo ohranila znameniti lok. Sedežev za gledalce bo po obnovi nekoliko manj, bi pa naj stadion potem izpolnjeval vse zahteve Evropske nogometne zveze (Uefe) za igranje tekem na najvišji ravni.

Deli s prijatelji: