Za novimi zgodbami v turizmu

Turizem se zaradi pandemije COVID-19 sooča z velikimi spremembami in izzivi. Nahaja se v tranziciji na poti do nove realnosti in novih priložnosti. Tega se zavedajo tudi na Zavodu za turizem Ptuj, kjer so v preteklem letu beležili eno slabših turističnih sezon, zato bodo bodo potrebni novi pogledi na spremembe poslovanja in novi kazalniki uspešnosti turizma.
Turizem je ena od panog, ki je utrpela največjo škodo med epidemijo covida-19. Povrh vsega pa je kar ni videti konca, česar se bojijo tudi na Zavodu za turizem Ptuj, kjer praktično eno leto delujejo v izredno prilagojeni obliki.
Če prvi val epimdeije turizma še ni tako ohromil pa je drugi val poskrbel prav za to. Iz finančnega vidika gre nedvomno za eno slabših obdobij novejše zgodovine.
V skladu z pričakovanji napovedujejo turitstično sezono z več slovenskimi gosti, ob sproščanju ukrepov po tujih državah pa tudi turiste iz tujine.
Eden izmed premalo izkoriščenih turističnih potencialov je gotovo Ptujsko jezero ali za domačine kar morje, kjer se v preteklosti ni veliko valgalo, kar se odraža na današnjem stanju. Zato se v MO Ptuj nadejajo revitalizacije jezera, ki bi privabljajo tako domače kot tudi tuje goste.
Prihodnost turizma je na Ptuju, kljub izredno zahtevnim časom, strateško naravnana. Ureditev jezera bi bil prvi korak, k dodatnem ratvoju turistične infrastrukture v mestu, Ptuj pa še skriva ogromno drugih znamenitosti, saj je enemu redkih mest skozi stoletja uspelo ohraniti srednjeveško urbanistično zasnovo.

Deli s prijatelji: