Site icon Slovenci v Angliji

Za kulturo več denarja

Mariborska občina bo za kulturo letos namenila skoraj pol milijona evrov več denarja kot lani, potem ko je sprva načrtovala krčenje sredstev. S februarskim rebalansom letošnjega mestnega proračuna so zagotovili 424.000 evrov več za stroške delovanja in programov javnih kulturnih ustanov. Za nevladne organizacije na področju kulture pa je na voljo 50.000 evrov več kot lani.
Za delovanje Muzeja narodne osvoboditve bo občina namenila 15.000 evrov več kot lani, pojasnjuje podžupanja Alenka Iskra, kar bo po njenih besedah dovolj za pokritje stroškov delovanja Trafike.
Pokrajinskemu muzeju občina namenja dodatnih 20.000 evrov za delovanje vinogradniškega muzeja na Lentu, ki naj bi začel delovati jeseni.
Umetnostna galerija Maribor bo dobila kar za 30 odstotkov več občinskih sredstev kot lani, dodatna sredstva pa bodo po pojasnilih podžupanje Alenke Iskra namenjena sofinanciranju njihovega mednarodnega projekta Ekotrienale.
Mariborska knjižnica bo dobila 100.000 več evrov za materialne stroške, kar je natanko toliko, kot jim je proračun sprva odvzel. Poleg tega pa še dodatnih 10.000 evrov za nakup knjižničnega gradiva. V zvezi s projektom gradnje nove knjižnice pa Iskra tudi pri novi vladi pričakuje posluh in podporo.

DELITE
Exit mobile version