Vijoličasti odhajajo na neugodno gostovanje v Sežano

V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta na stadionu Rajka Štolfe pomerila Tabor Sežana in NK Maribor. Oba kluba se trenutno nahajata v rezultatski krizi, saj zmage v spomladanskem delu prvenstva še nista dosegla. Kljub temu bodo pod večjim pritiskom Mariborčani, saj bi ponoven spodrsljaj že lahko bistveno vplival na potek državnega prvenstva.
Mariboru že tradicionalno gostovanje v Sežani ne leži. Za tri visoke poraze so venomer našli izgovor v majhnem oz ozkem igrišču na stadionu Rajka Štolfe. Če se bodo tokrat želeli domov vrniti z zmago pa bodo morali pokazati veliko več, kot v zadnjih treh tekmah.
Maribor v zadnjih destelih letih nikoli ni toliko menjaval sisteme igranja od tekme do tekme. Pozitivna stvar tega je nepredvidljivost, ki je nasprotnik ne more predvideti, po drugi strani pa je za igralce težava preklapljati med formacijami po dvakrat na teden.
V klubu pa se trenutno ne soočajo samo z rezultatsko krizo, tudi v slačilnici oz pisarnah Ljudskega vrta prihaja do številnih nesoglasij, ki jih klub praviloma ne lansira v javnost.

Deli s prijatelji: