V ZD dr Adolfa Drolca potrdili okužbo zaposlene

V Mariboru je po najnovejših podatkih v Univerzitetnem kliničnem centru 8 pacientov s Covid 19. Pacient, ki je bil včeraj dodatno oskrbovan s kisikom je danes prestavljen v intenzivno enoto, a še ne potrebuje ventilatorja. Na oddelku pa eden izmed hospitaliziranih pacientov potrebuje oskrbo s kisikom.
Trenutno je 90 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.
Po besedah Aleksandra Jusa, pomočnika direktorja za zdravstveno nego v mariborskem zdravstvenem domu, imajo vstopne točke na Taboru, ki so prej služile odvzemu brisov, sedaj drugačen režim delovanja. Kontejnerji pri Mercatorju na Taboru niso več namenjeni le jemanju brisov, temveč sta dva spremenjena v ambulanti, en služi izolaciji, eden pa administrativnim zadevam.
Na splošno velja, da ambulante družinske medicine, službi za zdravstveno varstvo predšolskih in šolskih otrok ter zobozdravstveno varstvo za otroke in odrasle ne delujejo več na ravni osebnega izbranega zdravnika ali zobozdravnika, ampak po spremenjenem režimu z nujnimi najavami pacientov po telefonu ali elektronski pošti. Zobozdravstvene ambulante so v celoti zaprte, oskrba je možna le za nujne primere. Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike deluje nespremenjeno.

Deli s prijatelji: