V Surovini ponovno zagorelo

Včeraj okrog devete ure zvečer je v mariborski Surovini ponovno gorelo. V poročilu Centra za obveščanje Republike Slovenije so zapisali: “Ob 21.11 je so v Lahovi ulici v Mariboru, v podjetju Surovina, gorele smeti. Gasilci Javnega zavoda Gasilska brigada Maribor in Porstovoljno gasilsko društvo Brezje so ob pomoči delavcev podjetja in njihovih strojev so prekopali kup smeti in pogasili žarišča.”
Gašenje požara je trajalo do druge ure zjutraj, v gašenju pa je sodelovalo okrog 20 gasilcev s štirimi vozili. Po neuradnih podatkih pa naj bi šlo za samovžig.
Iz Inšpektorata za okolje in prostor so sporočili, da so bili o požaru obveščeni, ko pa bo to mogoče, bo njihova inšpektorica v podjetju opravila tudi nadzor.
V Surovini je samo v zadnjih mesecih že večkrat gorelo. Nazadnje v začetku aprila, zadnji večji požar pa je izbruhnil v začetku marca, ko je zaradi samovžiga odpadkov zagorelo v hali z nenevarnimi odpadki, v kateri se je nahajalo nekaj več kot 4000 ton odpadkov, vendar niso vsi pogoreli. Ker prevzemniki v tujini zapirajo vrata, je velika težava izvoz zbranih odpadnih surovin. Odpadki se zato predolgo skladiščijo, kar povečuje možnost za nastanek požarov.

Deli s prijatelji: