V šole so se vrnili dijaki

Polovica dijakov prvih treh letnikov bo po nekaj mesecih izobraževanja na daljavo danes lahko znova odšla v šole, kjer se bodo pridružili dijakom višjih letnikov, ki se v šoli izobražujejo od sredine februarja. Začeli bodo tudi prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, najprej za zaposlene, starejše od 50 let.

Dijaki prvih treh letnikov srednjih šol in gimnazij se po slabi polovici leta znova vračajo v šolske klopi. Ministrstvo za izobraževanje je določilo stroge pogoje za vrnitev po modelu C.

Odzivi dijakov so ob vrnitvi pretežno pozitivni, še posebej ob dejstvu, da po petih mesecih pouka na daljavo znanje niti približno ni na enakem nivoju, kot če bi imeli normalni pouk.

Po pred dnevi spremenjenem odloku bodo morali vsi dijaki in zaposleni v srednjih šolah ves čas nositi zaščitne maske, prav tako zaposleni in učenci osnovnih šol od vključno 6. razreda naprej. V tem tednu pa so pristojni začeli tudi s prednostnim cepljenje poti covidu-19 zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Dijaki in profesorji so si enotni, da po tako dolgem času dela na daljavo ponovni začetek pouka v šolah predstavlja svojevrsten izziv, pa tudi dodaten stres, saj se hkrati začenja tudi zadnji del šolskega leta, pomemben predvsem za maturante oz. dijake zaključnih letnikov.

Na Pomembnost kar se da utečenega nadaljevanja šolanja pa je v soboto opozoril tudi  Minister za zdravje Janez Poklukar, ki je hkrati izrazil upanje, da se jih bo za cepljenje odločilo čim več, saj gre tako za zdravje zaposlenih kot za zdravje otrok, pa tudi za prizadevanja, da šole ostanejo odprte.

DELITE