V Šentilju nagradili najbolj izstopajoče kulturnike

Z medobčinsko proslavo Zveze kulturnih društev občin Kungota, Pesnica in Šentilj so sinoči v kulturno prosvetnem domu Vlada Pipana v Šentilju obeležili slovenski kulturni praznik. Ob tej priložnosti so nagradili posameznike, ki so s svojim kulturnim udejstvovanjem pustili pečat v treh slovenjegoriških občinah. Priznanje za enkratni dosežek je prejela Lutkovna skupina Vrtca Pesnica, priznanje vztrajnega mladega ustvarjalca je pripadla Tilenu Mačku, priznanje z značko so prejeli Milena Rataj, Drago Gornik in Dušan Janezič, zlato plaketo za življenjsko delo pa je prejel Marjan Janžek.

Dobrih šestdeset let je Marjan Janžek del kulturnega življenja občine Šentilj. Odločitev, da se z najvišjim priznanjem na področju ljubiteljske kulture nagradi prav Janžka, ni bila težka.

Tudi po zaslugi tokratnih nagrajencev je kulturno življenje v Kungoti, Pesnici in Šentilju zelo pestro. Leto 2019 je bilo na kulturnem področju zelo uspešno, pravi predsednica zveze kulturnih društev.

Ker velja, da ljubiteljska kultura pač ne trga žepov, so amaterski kulturni delavci odvisni tudi od občin, ki društvom zagotavljajo prepotrebna finančna sredstva.

Kulturni program so s svojimi nastopi sicer popestrili člani pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma, otroški zborček KUD Nedeljska šola, Andrej Koren in glasbena skupina Bos.si

Deli s prijatelji: