Site icon Slovenci v Angliji

V LPR zahtevajo odstop podžupana

V Listi za pravičnost in razvoj zahtevajo odstop mariborskega podžupana Sama Petra Medveda, kateremu očitajo odgovornost za nepravilnosti pri financiranju športa v mestu. Predsednik LPR Stojan Auer bo ob neukrepanju občine v imenu stranke zahteval sklic izredne seje. Podžupan Medved pa vse očitke zavrača in poudarja, da bodo zadevo razjasnile tudi pristojne službe.

V Listi za pravičnost in Razvoj so predstavili sume nepravilnosti pri financiranju športnih klubov v letih 2019 in 2020, zaradi česar je po oceni LPR, zaradi netransparentne porabe javnega denarja, bilo oškodovanih več tisoč športnikov na območju MOM.

Maribor velja za športno mesto, kar priča o številu registriranih športnih klubov in društev, ki jih je v mestu 180. Občina za financiranje slednjih letno namenja 4 milijone evrov denarja. V LPR pa se sprašujejo zakaj je do finančnih sredstev bilo letos upravičenih zgolj polovica oz. 90 klubov in društev.

Mestna občina Maribor je pred kratkim preoblikovala Športne objekte Maribor v t.i. družbo Šport Maribor, s čimer želijo združiti vso športno infrastrukturo v mestu. Ob tem ne gre prezreti dejstva, da gre za družbo z omejeno odgovornostjo. C

Vodstvena garnitura MOM med drugim tudi sam podžupan Medved vse očitke zavrača in ob tem poudarja, da je bilo financiranje športa v mestu transparentno

V LPR zaradi domnevnih nepravilnosti zahtevajo odstop podžupana Sama Petra Medveda ali naj župan Saša Arsenovič skliče izredno sejo, na kateri se naj predstavi financiranje športnih klubov in društev v mestu.  

DELITE
Exit mobile version