V izolaciji 19 zaposlenih ZD dr. Adolfa Drolca

V mariborski enoti nujne medicinske pomoči so v zadnjih 24-ih urah potrdili nov primer okužbe s koronavirusom. Skupaj tako v omenjeni enoti mariborskega zdravstvenega doma, ki deluje v okviru urgentnega centra UKC Maribor, beležijo že 12 okužb. Gre za štiri reševalce in osem zdravnikov.
V preteklih 24-ih urah so testirali 34 oseb iz oddelka nujne medicinske pomoči. Testirali so tudi sedem reševalcev, ki so bili v samoizolaciji zaradi stikov z okuženimi, ki so jih odkrili prejšnji teden.
V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so podatke o kontaktih nazadnje okuženega zaposlenega že posredovali mariborskemu kliničnemu centru. V zdravstvenem domu testiranja ekip sicer potekajo vsakodnevno, največjo težavo pa povzroča potek bolezni brez izrazitih simptomov.
Kljub zadnjim dogodkom se organizacija dela v zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca zaenkrat ne spreminja. Pacienti lahko, ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil, ambulante še vedno obiskujejo.
V izolaciji sicer zaenkrat ostaja 19 zaposelnih mariborskega zdravstvenega doma, vsi pa bolezen prestajajo brez hujših zapletov.

Deli s prijatelji: