V Ceršaku so pustovali

V poplavi pustovanj, ki so v teh dneh zajela Slovenijo so svojega pripravili tudi v Ceršaku v občini Šentilj v Slovenskih goricah. V razmeroma majhnem kraju smo videli precej zanimivih pustnih mask, ki so se za uvod v pustno rajanje s povorko podale po Ceršaku. Dobili smo vtis, da v Ceršaku pust jemljejo zelo resno.
V turističnem društvu Cer Ceršak veliko pozornosti namenjajo vsebinam na najmlajše, kar je bilo očitno tudi v soboto, ko se je pustovanje po povorki nadaljevalo v prostorih turističnega društva.
Za razliko od mnogih drugih kulturni društev se v Ceršaku ne pritožujejo nad podmladkom. Prihodnost kulturnega ustvarjanja je zagotovoljena, zagotavljajo.
Pustovanje na katerem so rajali kurenti, indijanci, gusarji, policisti, princeske in ostale pustne šeme, je napoved novih dogodkov, ki jih v Ceršaku pripravlja tukajšnje kulturno društvo.
A še pred tem se bodo maske znova zbrale. Že jutri v Šentilju pripravljajo otroško pustovanje, kjer bodo najbolj izvirne maske tudi nagradili. Pustovanje v dvorani Kulturnega doma Vlada Pipana se začne ob deseti uri.

Deli s prijatelji: