V času epidemije skrbijo za vzdrževalna dela

Mariborski mestni svetniki so na eni izmed dopisni sej sprejeli odlok, ki predvideva finančno pomoč Športnim objektom Maribor, ki so se zaradi nedelovanja športnih društev v času epidemije soočili z večjim izpadom prihodkov. Sicer so nekateri mariborski športni objekti s katerimi zavod upravlja, z rahljanjem protikoronskih ukrepov ponovno na voljo rekreativnim športnikom.
Neprekinjeno je v času epidemije, predvsem zaradi oskrbe konj deloval hipodrom Kamnica. Od prejšnjega tedna pa sta odprta tudi teniška parka Ljudski vrt in Tabor. Prav tako ponovno obratuje atletski stadion Poljane, na razpolago pa je tudi balinišče v Ljudskem vrtu. Vse športno-rekreativne dejavnosti pa seveda potekajo ob strogem upoštevanju ukrepov.
Pod vprašajem pa ostaja kopalna sezona na Mariborskem otoku. S strani pristojnih zanekrat še ni še nobenih navodil, kako bo s poletno sezono na slovenskih zunanjih kopališčih. Mariborski otok se je po navadi odprl na zadnji šolski dan pre poletnimi počitnicami, priprave na odprtje pa sredi maja.
V času epidemije so v Športnih objektih Maribor poskrbeli za vzdrževalna dela. Predvsem na zelenicah nogometnih igrišč s katerimi upravljajo. Kljub vsemu pa je od 60-ih zaposlenih v Športnih objektih Maribor še vedno 51 zaposlenih na čakanju.

Deli s prijatelji: