Upad turističnega obiska zaradi odpovedi tekmovanja

Vsakoletno smučarsko tekmovanje za Zlato lisico na Mariborskem Pohorju ima izjemen pomena tako za promocijo Maribora kot celotne turistične destinacije, kar znajo izkoristiti tudi tukajšnji turistični delavci.
Prejšnji teden je dvakratna snežna kontrola letošnje tekmovanje žal zaradi vremenske napovedi preselila na drugi konec Slovenije. Po dveh letih bo tako Zlata lisica že osmič potekala v Kranjski Gori.
Tudi letos je Zavod za turizem Maribor – Pohorje načrtoval nekatere promocijske aktivnosti na samem tekmovanju za Zlato lisico.
Če na tekmovanje za Zlato lisico pogledamo iz nacionalnega nivoja, slovenski turizem s selitvijo v Kranjsko Goro ne izgublja praktično nič. Še vedno bo tekmovanje potekalo na slovenskih tleh. Promocijo pa Zavod za turizem Maribor – Pohorje s pomočjo digitalnih kampanj sedaj usmerja na slovenski, hrvaški in srbski trg.
Promocijske aktivnosti se bodo nadaljevale, ne samo v času zimskega turizma ampak tudi s pogledom naprej. Ves izpad, ki ga bodo turistični delavci beležili sedaj, zaradi odpovedi tekmovanja upajo, da ga bodo nadomestijo do konca leta 2020.

Deli s prijatelji: