Ukrepi za upokojence

Vlada je po dveh dneh zasedanj uspela pod streho spraviti obširen zakonski predog, ki predvideva številne interventne ukrepe za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa oziroma bolezni covid-19 za državljane ter gospodarstvo. Med ukrepi za blažitev posledic zaradi epidemije koronavirusa je tudi solidarnostni dodatek za upokojence.
Na omenjene ukrepe, ki so namenjeni upokojencem so se odzvali tudi pri Zvezi društev upokojencev Slovenje in Sindikatu upokojencev Slovenije pri svobodnih sindikatih. Izrazili so zadovoljstvo z ukrepom, saj bo izplačilo malce omililo situacijo, ki je nastala zaradi epidemije. Predvsem pa jih veseli dejstvo, da ta dodatek ne bo vplival na ostale socialne transfere in potrebno oskrbo na domu.
Vlada je na seji med drugim tudi sklenila, da bodo nakupi v trgovinah od ponedeljka med 8. in 10. uro rezervirani izključno za ranljive skupine, kot so invalidi, starejši in nosečnice. Upokojenci bodo smeli po nakupe le v tem časovnem intervalu. Z omejitvijo časa posebej za ranljive skupine želi vlada to skupine dodatno zaščititi tako, da jih loči od druge skupine potrošnikov.
Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije koronavirusa je vreden 3 milijarde evrov. Od tega je dobrih 66 milijonov evrov namenjenih upokojencev. Do solidarnostnega dodatka je namreč vse skupaj upravičeno kar 292.096 slovenskih upokojencev.

Deli s prijatelji: