Trije Mariborčani s starodobnikom v Afriko

Še slab teden loči tri Mariborčane do odhoda na start amaterskega vztrajnostnega rally-a. S predelanim starodobnikom se tako odpravljajo na pot od madžarske Budimpešte do afriške države Sierra Leone. Projekt pod imenom Seos Africa se je pričel lansko leto januarja, ideja o tovrstni preizkušnji pa je stara že dve leti.

Avtomobil s katerim se trojica odpravlja na rally je pravi starodobnik, ki je bil v preteklih mesecih deležen kar velikih popravkov. Fantje pa so mu, kot se spodobi za avanturo, ki jih čaka nadeli tudi ime.

Start rally-a v katerem sodeluje več kot 200 vozil bo prihodnji petek, v kategoriji starodobnikov, v kateri se bo pomerilo okoli 80 avtomobilov in motorjev bo iz četrtka na petek ponoči, tako da lahko v petek v jutranjih urah pričakujemo, da se bodo peljali tudi mimo Maribora.

Namen takšne pustolovščine ni, da prideš čimprej na cilj in zmagaš. Celotna avantura je edinstveno doživetje, ki ga nadgrajuje tudi dobrodelnost.

Pot čez Afriko prinaša polno nepredstavljivih dogodivščin. Od naravnih znamenitosti, živali in življenja avtohtonih afriških prebivalcev. Pa tudi do nepredvidljivih situacij.

Po prihodu na cilj je bila prvotna ideja ta, da bodo Blaž, Timi in Rok svojega starodobnika tam pustili oz. prodali, vendar je po vseh vloženih urah dela, denarju avanturah, ki jih čakajo padla odločitev, da Dudu pride nazaj domov.

Preden se fantje odpravijo na 9000 kilometrsko pot, pa jim lahko zaželite srečo tudi vi. Jutri zvečer bo pod Pohorjem prava Štajerska Čaga, na katero lahko prinesete tudi šolske potrebščine, ki jih doma ne potrebujete, zagotovo pa bodo prišle prav kakšnemu afriškemu otroku. Pa srečno »Seos Africa«.

Deli s prijatelji: