Strelsko tekmovanje v znamenju državnih rekordov

Strelsko društvo I. Pohorski bataljon Ruš, ki v letošnjem letu slavi že 70 let delovanja, je med petkom in nedeljo organiziralo tradicionalno že 26. Izvedbo mednarodnega strelskega tekmovanja z zračno puško in pištolo. Letošnja organizacija tekmovanja je potrditev uspešnega dolgoletnega dela.

Mednarodno strelsko tekmovanje v Rušah velja za največje in najkvalitetnejše tovrstno tekmovanje v Sloveniji.

Vsako leto se strelskega tekmovanja v Rušah udeležijo strelke in strelci, nosilci medalj z največjih strelskih tekmovanj in Olimpijskih iger.

Nedelja je bila v znamenju finalnih obračunov. Najprej v kategoriji z zračno pištolo. V ženski konkurenci je nastopila tudi mladinka, ki je dosegla državni rekord in za las zgrešila zmago.

Mlada strelka je na zadnjih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu osvojila 5. Mesto, letošnja sezona pa bo za strelko še naporna.

V finalu streljanja z zračno puško na 10 metrov se je med 8 tekmovalkami pomerilo kar 5 Slovenk. Med njimi tudi Rušanka Urška Hrašovec, ki je na koncu zasedla drugo mesto.

Nastop pred domačo publiko lahko predstavlja dodatno vzpodbudo ali dodaten pritisk.

Udeležba na olimpijskih igrah za vsakega športnika predstavlja največjo željo in motiv za nadaljevanje športne kariere.

Mednarodno strelsko tekmovanje v Rušah je ponovno dokazalo, da si je tekmovanje v preteklih letih pridobilo mednarodni sloves z razlogom. Odlična organizacija in udeležba vrhunskih strelcev potrjujeta, da ima strelstvo še kako dolgo tradicijo in pomembno mesto v športu.

društva 1. Pohorski bataljon Ruše
26. Mednarodno strelsko tekmovanje je postreglo s kar petimi državnimi rekordi. Že v soboto sta bila dosežena dva, v nedeljo pa trije. Organizatorji so lahko ponosni na izredne nastope tekmovalcev in z mislimi že pri organizaciji 27. Mednarodnega strelskega tekmovanja v Rušah.

Deli s prijatelji: