Sto let Športnega društva Ruše

Četrtek v Rušah je obeležila slovesnost ob praznovanju stote obletnice Športnega društva Ruše. Društvo, ki že stoletje skrbi za rekreativni in tekmovalni šport v Rušah, je v svoji zgodovini doživelo veliko prelomnic, zaradi katerih so lahko ponosni vsi nekdanji in današnji člani društva.

Da je tako želena obnova športne dvorane blizu, potrjuje tudi ruška županja.

Obnovljena športna dvorana je ena želja, druga je povezana s tekmovalnimi rezultati. Predsednik društva ne skriva, da si v Rušah želijo olimpijca in še boljših rezultatov v vrhunskem tekmovalnem športu.

Stoletnica športnega društva je bila priložnost za pogled v zgodovino, analizo sedanjosti in želje za prihodnost. Ob nastopih uveljavljenih športnikov in mladih ruških športnih upov, se je še enkrat pokazalo, da so Ruše resnično kraj izvrstnih športnikov.

Na slavnostni prireditvi so v društvu s priznanji nagradili tudi nekatere člane društva, ki so pustili pečat v zgodovini društva in tiste, ki ime o ruškem športnem velikanu širijo danes. Priznanja so tako med drugim prejeli dolgoletna članica društva Danica Eigner, karateiska Mateja Breznik in mlada gimnastičarka Neli štruc. Dokaz, da ima društvo trde temelje v preteklosti in svetlo prihodnost.

Deli s prijatelji: