SPS z novimi spodbudami

Slovenski podjetniški sklad je v Mariboru predstavil finančne spodbude, ki jih je ob podpori gospodarskega ministrstva zaradi izbruha epidemije omogočil mikro, malim in srednje velikim podjetjem. Podjetniški sklad je tudi v času rasti gospodarstva letno skozi različne ukrepe podjetjem razdelil med 100 in 120 milijonov evrov, zato je še toliko bolj pomembno, da so v času epidemije uspeli zagotoviti še dodatna sredstva.
Skozi različne ukrepe podjetjem so v skladu v letih gospodarske rasti razdelil med 100 in 120 milijonov evrov, zato je še toliko bolj pomembno, da so v času epidemije uspeli zagotoviti še dodatna sredstva. Letos bo tako na voljo okoli 180 milijonov evrov, od tega 52 milijonov predvsem za okrevanje po epidemiji.
Podjetja so se bolj ali manj uspešno prilagajajo novim razmeram. So pa potrebna bistveno več pomoči, kar se kaže v trikrat večjem povpraševanju po njihovih sredstvih.
V letošnjem letu bo tako na voljo še 10,8 milijona, dobrih 40 milijonov pa bo ostalo v letu 2021.
Posveta se je udeležil tudi minister za gospdoarstvo, ki ke poudaril, da se je vlada vseskozi hitro odzivala ter sprejemala ukrepe, s katerimi so najprej ohranjali delovna mesta, zagotavljali likvidnost podjetij in se osredotočali na težave specifičnih panog.
Na vprašanje, kaj bi lahko zajemal morebitni šesti protikoronski paket, je Počivalšek odvrnil, da je bil tokrat sprejeti paket narejen še v razmerah, ki niso bile tako slabe kot zdaj, zato bo potrebno pomagati še nekaterim pomembnim dejavnostim, med katerimi so gostinstvo, frizerski in kozmetični saloni, fitnes centri, zaprti športni objekti.

Deli s prijatelji: