Spleta promocija znanih meščanov mesta Maribor

Zavod za turizem Maribor-Pohorje se je v času epidemije odločil, da bo za promocijo in prepoznavnost mesta k sodelovanju povabil nekatere znane Mariborčane. Med prvimi se je povabilu odzval svetovno znani čelist Luka Šulić, ki je posnel kratko vabilo za obisk mesta najstarejše trte na svetu kot raja za ljubitelje vina, kulinarike in zabave.
Tako kot ves svet je tudi Maribor trenutno s turističnega vidika še vedno prazno mesto. V njem ne obratujejo gostinski lokali, nočitvene zmogljivosti in kulturne institucije, v mestu ni prireditev, živahen utrip je zastal. Vendar na zavodu za turizem poudarjajo, da bo kmalu drugače, zato je po njihovem mnenju čas, da se Mariborčani povežejo.
V ta namen so promocijske aktivnosti prenesli na družbena omrežja, k sodelovanju pa povabili partnerje, turistične ponudnike in predstavnike drugih s turizmom povezanih dejavnosti, ki bodo pripravili svoje promocijske videe za objavo na komunikacijskih kanalih Visit Maribor.
Med drugim so se odzvale znane osebnosti s področja gastronomije, športa in kulture. Na spletu si je tako že mogoče ogledati pripravo kuharskih mojstrovin Davida in Gregorja Vračka ter glasbene in gledališke vsebine, ki jih pripravljajo uveljavljene mestne umetniške ustanove, kot so Narodni dom, Slovensko narodno gledališče in Lutkovno gledališče Maribor.
Ob tem se je mestni zavod povezal še z glasbeno skupino Leonart in njihovo pesmijo Moje mesto, ki je nastalo na podlagi besedila Kajetana Koviča. Njihov cilj je do 4. maja zbrati vsaj 50 videoposnetkov posameznikov, Mariborčanov in Mariborčanov po srcu, na katerih bodo ti zapeli refren pesmi Moje mesto.
Kot je povedala direktorica zavoda za turizem Doris Urbančič Windisch, je njihov namen, da se povežejo, začutijo in ohranijo stik sami s sabo in z mestom.
Maribor je sicer tudi lani beležil nadaljnjo rast števila nočitev in prihodov turistov, ki ostaja nad slovenskim povprečjem. Močno pa so prevladovali tuji obiskovalci, povprečna doba bivanja v mestu pa je bila nekaj več kot dva dneva.

Deli s prijatelji: