Šole prihodnji teden ponovno odpirajo svoja vrata

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport je sprejel varnostne ukrepe za poučevanje v razredih.
Dijaki bodo morali nositi maske, a le v določenih situacijah.
Pridobvivanje ocen je bilo v času epidemije prilagojeno, profesor zgodovine in sociologije na III. Gimnaziji Maribor Boris Radosavljevič pa meni, da problemov z zaključevanjem ocen ne bo.
Dijaki, ki bodo opravljali popravne ali predmetne izpite, bodo manjkajoče ali negativne ocene nemoteno lahko pridobili ob koncu šolskega leta.
Prišlo pa bo do logističnih težav, saj bo v razredu naenkrat lahko samo 15 otrok, maturantje pa se bodo morali intenzivno pripravljati na maturo oziroma poskušali nadoknaditi zamujeno.
18. maja naj bi se po trenutnem scenariju v šolo vrnili tudi dijaki zaključnih letnikov srednjih šol, ki naj bi čas do začetka mature 30. maja izkoristili za priprave. Gre za zelo malo časa v primejavi z prejšnjimi leti, ko so se dijaki, zaradi velikega obsega snovi, pripravljali po več mesecev.
Slabših rezultatov dijakov na maturi Radosavljevič, pa ne glede na pomanjkanje intenzitete priprav ne pričakuje.
Zaradi specifičnosti situacije se bo letos na maturi izkazalo, kateri dijaki so se samostojno doma učili več in bolj zavzeto.
Ponoven vstop v šole glede na stanje epidemije in natančna navodila je torej sorazmerno varen. Šole pa se lahko veselijo, saj tveganje ni veliko, a upoštevanje nasvetov za preprečevanje širjenja okužb je vseeno, več kot nujno.

Deli s prijatelji: