So v šestem protikoronskem paketu pomoči nekateri znova ostali spregledani?

Vlada je sprejela predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covida-19. Predlog zakona med drugim prinaša subvencioniranje gospodarskih subjektov za čakanje zaposlenih na delo, podaljšanje moratorija na kredite, subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, oprostitev plačila DDV-ja od dobav in pridobitev zaščitne in medicinske opreme znotraj Evropske unije, financiranje dodatkov za nevarnost in posebne obremenitve, delno nadomestitev fiksnih stroškov prizadetim gospodarskim subjektom, odlog plačila najemnine za najemnike poslovne stavbe ali poslovnega prostora, zagotavljanje zdravstvenih storitev in kapacitet.
Kot so sporočili z vlade, je bilo zaradi ponovne razglasitve epidemije potrebno sprejetje nov šesti protikoronski paket. Z milijardo evrov vrednimi ukrepi želijo pomagati slovenskemu gospodarstvu in ohraniti delovna mesta. A situacija na terenu, kljub številnim ukrepom ni vzpodbudna.
Tudi v Štajerski turistični zvezi večino upov polagajo v državo. Država je do sedaj sprejela že številne ukrepe – od kreditiranja podjetij, do garancijske sheme in vseh protikoronskih paketov, a resničnih potreb prizadetih sektorjev niso uslišali.
Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je med drugim že napovedal, da bodo v prihodnjih dneh začeli pripravljati že sedmi PKP in kaj pričakujejo? A tudi država nima ne omejenih virov financiranja.

Deli s prijatelji: