Slovenska knjižna polica

Kaja Karba prvič o projektu Slovenska knjižna polica v Londonu.

Uredništvo časopisa Slovenci v Angliji je skupaj s svojimi poslovnimi partnerji iz Slovenije za Slovence živeče v Veliki Britaniji in drugod po svetu vzpostavilo projekt SLOVENSKA KNJIŽNA POLICA, v okviru katerega si Slovenci lahko izposodijo knjige v maternem jeziku. V sklopu Knjižnice Koper v Sloveniji pa ti omogočamo brezplačno uporabo in branje vseh njihovih elektronskih virov.


Slovenska knjižna polica

Seznam knjig Bralnega izziva 2020 se sproti dopolnjuje. Knjigo za Bralni izziv 2020 lahko predlagate tudi sami preko našega kontaktnega obrazca. Vse knjige so na voljo na Slovenski knjižni polici v Londonu ali Vam jih pošljemo na dom in si jih lahko izposodite brezplačno.Predlagaj knjigo! V uredništvu se trudimo, da z izborom knjig na Slovenski knjižni polici zajamemo čim večje število bralcev. Še posebej radi izbiramo knjige posebnega pomena za Slovence ter domače in nagrajene avtorje. Avtorja ali knjigo lahko preko kontaktnega obrazca predlagate tudi sami.


Knjige na Slovenskih knjižnih policah so donirali ali omogočili njihov znižani nakup uredništvu našega časopisa: Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana, Javna agencija za knjigo, sodelavci našega uredništva, domači avtorji, Slovenci živeči v Veliki Britaniji, založba Egmont, založba Mladinska knjiga, založba Roman.


Potrebuješ knjigo in je ne najdeš na Slovenski knjižni polici v Londonu? Piši nam! Projekt Slovenska knjižna polica je pobraten tudi s Knjižnico občine Kungota, ki v Sloveniji deluje že od leta 1967. Če je knjiga pri njih na zalogi, ti jo bodo poslali na naše stroške.


Zadnje novice o projektu Slovenska knjižna polica

Deli s prijatelji: