Slovenija: Ob prehodu meje nič več karantene!

Po več kot dveh mesecih je vlada v četrtek pozno zvečer na dopisni seji presenetljivo preklicala epidemijo koronavirusne bolezni. Ob tem sicer v veljavi še ostajajo nekateri ukrepi, saj nevarnost širjenja okužbe z novim koronavirusom ostaja. Je pa vlada preprečila podaljšanje veljavnosti večine ukrepov iz mega protikoronskega zakona do konca junija.

Konca epidemije sicer še ni najavila nobena druga evropska država.

Vlada je sprejela tudi Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja novega virusa, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. 
Sprošča se karantena za vse, razen za osebe iz tretjih držav z nekaterimi izjemami. Osebi, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima stalno ali začasno prebivališče v državah Evropske unije in ni zapustila Evropske unije za več kot 14 dni, policija zaradi morebitne okužbe z virusom (covid-19) na meji vroči navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje o izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, so sporočili z Urada vlade za komuniciranje.

Deli s prijatelji: