Slaba zimska sezona

Sicer se je meteorološka zima konec februarja poslovila, vendar pa o tokratni zimi niti kaj veliko ne moremo govoriti. V večjem delu države je od decembra lansko leto do konca februarja zapadlo manj kot 15 centimetrov snega, kar letošnjo zimo uvršča med najbolj skrobmen zime zadnjih petdesetih leti. Bolj malo snega in na drugi strani veliko sonca pa tudi na območju Maribora in celotne destinacije v času zimske sezone veliko škode povzroči tamkajšnjim turističnim delavcem.
Sicer je bila letošnja zima res nadpovprečno topla, ne bo pa rekordna. Najtoplejša bo ostala zima med letoma 2006 in 2007, se bo pa letošnja verjetno uvrstila na tretje ali četrto mesto na lestvici najtoplejših. Vremenske razmere pa so letos prinesel oz. bolje rečeno odnesle enega najpomembnejših športnih dogodkov v Mariboru, tekmovanje za Zlato lisico na drugi konec države.
Ljubitelja snega in mraza bodo zagotovo letošnjo zimo želeli čim hitreje pozabiti, turistični delavci je ne bodo morali. Upad obiska pomeni pokrivanje izgube prihodkov. Vendar tudi napovedi za poletno sezono zaenkrat niso optimistične.
Smčarska sezona je desetletje nazaj na Mariborskem Pohorju trajala 121 dni, lansko leto le 50, koliko smučarskih dni bo v letošnji zimi, bo potrebno počakati do uradnega zaključka. Že nekaj let zapore govorimo o rekordnem turističnem obisku tako Slovenije kot tudi Maribora in celotne destinacije, glede na trenutne podatke in pogled v nadajevanje tega leta, verjetno leto 2020 ne bo ravno rekordno.

Deli s prijatelji: