Sečnja v Betnavskem gozdu

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) bo danes na območju Betnavskega gozda v Mariboru začela s sečnjo in spravilom suhega, polomljenega in podrtega drevja. Dela, ki bodo potekala v dopoldanskem času, bodo predvidoma končali do sobote, v primeru slabih vremenskih razmer pa najpozneje do naslednje sobote. Izvajanje del bo potekalo med 7 in 15 uro.
Betnavski gozd je okategoriziran kot državni gozd, zato se tudi v njem izvajajo sečnje dreves in urejevanje ostalih površin.
Pozimi se, zaradi sneženja, na gozdnih površinah nabere veliko vlage in vode, zato je potreba po sušenju dreves v pomladnih mesecih nujna.
Dela bodo izvedli na podlagi marca izdane odločbe mariborskega območnega zavoda za gozdove. Ta je na terenu za posek označil 161 poškodovanih ali kako drugače prizadetih dreves, ki ogrožajo obiskovalce gozda.
Ob tem vse obiskovalce prosijo za razumevanje in jih pozivajo, da v času sečnje, spravila in odvoza strogo upoštevajo varnostna navodila njihovih zaposlenih in delavcev pogodbenega izvajalca del.

Deli s prijatelji: