Se Malečniku končno obetajo boljši časi?

Vodstvo mariborske občine je napovedalo, da bo več občinskih sredstev namenilo Krajevni skupnosti Malečnik Ruperče, ki je v zadnjih letih veljalo za dokaj degradirano območje. V Krajevni skupnosti večja finančna vlaganj pozdravljajo z optimizmom, saj bo v prihodnjih letih izpeljanih kar nekaj projektov, med drugim dodatne kolesarske povezave in sanacija povsem dotrajanega Malečniškega mostu.

V KS Malečnik Ruperče se v letu 2021 po dolgih letih pomanjkanja investicij lahko nadejajo obuditve izpeljave projektov, poleg komunalne infrastrurkture, MOM namreč na tem območju načrtuje tudi razvojnih investicij.

V zadnjem času je v porastu interesa tudi nakup e-koles, ki v takšni konfiguraciji terena, kot je v Malečniku, pridejo zelo prav. Tudi ostalim kolesarjem pa območje ponuja številne kolesarske povezave v stiku z naravo.

Župan MOM Saša Arsenovič je napovedal pristop k dokončni ureditvi dotrajanega Malečniškega mostu, v sklopu katerega načrtujejo tudi eno dodatno investicijo, ki bo verjetno podražila celoten projekt, a hkrati zagotovila dodatne poti za pešce in kolesarje.
V KS so za enkrat veliko bolj zadovoljni z načrti, v primerjavi z prejšnjimi vodstvi mariborske občine, a so klub temu glede obljub previdni. Slednjih je bilo po navedbah predsednika KS Malečnik Ruperče Jožefa Škofa v zadnjih letih veliko, a le malo so jih pristojni dejansko realizirali.

Deli s prijatelji: