Saša Gajser pred derbijem grozil s šibo

V 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije bo na sporedu tretji večni sezone med Mariborom in Olimpijo. Slednji so po dveh zaporednih remijih prvo mesto na lestvici znova predali vijoličastim, ki so kljub popolni menjavi strokovnega vodstva v Sežani visoko zmagali in derbi pričakujejo v pozitivnem trenutku.

Upravni odbor klub je manj kot 24 ur pred tekmo v Sežani sporočil, da Mauro Camoranesi in Oliver Bogatinov nista več člana kluba, njuno mesto pa sta prevzela Saša Gajser in Marko Šuler. T.i. »šok terapija« je uspela, navijači se pa ob tem sprašujejo ali bo to dovolj tudi za pozitiven izzid proti rivalu iz Ljubljane.

V času delovanja Camoranesija je moštvo veliko spreminjalo taktične postavitve, praktično na nobeni naslednji ni začel z isto formacijo, kar je bil morda nekakšna pomanjkljivost, saj nogometaši avtomatizmov v igri niso mogli preklapljati iz tedna v teden.

Na zadnji tekmi je v konici napada zaigrali Marcos Tavares, ki je v prvem polčasu pustili soliden vtis. V tekmi z Olimpijo, ki je dobra predvsem v tranziciji žoge, pa verjetno ne bodo prišel v poštev, kvečjemu bo na igrišče vstopil kot rezervist.

Resnejšo priložnost pa sta končno dočakala tudi Gregor Bajde in Andrej Kotnik, kateremu bo Gajser posvetil še posebno pozornost.

Maribor bo za zmago proti Olimpiji potreboval podoben pristop in energijo kot v Sežani. Nikakor pa ne bo šlo za enostavno tekmo, predvsem v smislu, da je Olimpija v Ljudskem vrtu neporažena od 17. novembra 2017. Ne glede na rezultat, prvenstvo nikakor ne bo odločeno, bo pa morebitnemu zmagovalcu zagotovilo določeno psihološko in točkovno prednost.  

Deli s prijatelji: