Razvoz kosil v času epidemije

V mariborskem domu pod Gorco vsakodnevno ponujajo dostavo kosila na dom, ki ga, v časih brez omejitev osebno pripeljejo v ustrezni posodi za transport hrane, da se ohrani prehranska vrednost in kvaliteta ter videz pripravljenega kosila.
Povpraševanje po kosilih se v času epidemije bistveno ni spremenilo, saj so kapacitete, ki jih lahko dnevno zagotovijo že prej bile polno zasedene. Se pa je v času epidemije bistveno spremenila sama dostava kosil
v domu pod gorco tako vsakodnevno zagotavljajo obrok kvalitetnega kosila, pripravljenega po vnaprej načrtovanem jedilniku. Dostave pa potekajo vse dni v tednu med 11:30 in 14:30 uro.
Kuhinja doma pod gorco pa skrbi tudi za najšibkejše v Mariboru, seveda tudi tam trenutno vladajo strogi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, zato ljudi spodbujajo, da si obrok odnesejo in ga pojedo doma.
Mestna občina Maribor za namen socialne kuhinje na letni ravni zagotovi slaba pol milijona evrov proračunskih sredstev. Zaenkrat večjega povpraševanja po obrokih v socialni kuhinji ne zaznavajo, evidence sicer vodi Center za socialno delo. Se bo pa verjetno ta situacija dolgoročno močno spremenila.
Sicer pa cena kosila z dostavo stane slabih 6 eur, malo dražje je vegetarijansko ali dietno kosilo. Plačilo pa poteka preko položnice, mesečno, in se plača preko transakcijskega računa.

Deli s prijatelji: