Razmišljanje: Dopust z otroci

Čas do poletja in poletnih dopustov je še zelo daleč a hkrati je še zmeraj dovolj blizu spomin na naše preteklo poletje. 

Kot nam je vsem znano je namen dopusta sprostitev, obnovitev porabljene energije in hkrati na nek način zbližanje z najbližjimi, ki jih skozi leto zanemarjamo. Z možem sva se pred prvim dopustom z otrokom nekje pred prvim majem lanskega leta spraševala ali je res dopust z otroci kaj drugačen, saj sva dobivala povratne informacije, da je vse drugače in naj se na to že zdaj pripraviva.

Naj zato naštejem nekaj tako imenovanih stavkov, ki so nama jih podali prijatelji:

  • Z otroci je dopust eno samo garanje.
  • Otrok razporeja tvoj čas.
  • Ne moreš več sproščeno uživati na  plaži.

Naj povem in strnem, da me je res bilo po vsem povedanem strah tega prvega dopusta z najino hčerjo. Strinjam se, da je dopust z otroci zagotovo nekaj posebnega, drugačnega. Pa kako naj nebi bil? Saj otrok postane središče vsega. Res je da je najina hči razporejala najin čas kdaj in kako ampak sva se temu seveda prilagodila. Mogoče sva z možem tipa človeka, ki naju takšne spremembe nekako ne vržejo preveč iz začrtanih poti in uživava v danem trenutku.

Ob zaključku si v misli prikradem vse moje spomine, ki smo jih doživeli lansko poletje in se počutim izpopolnjeno in povem vam, da ni nič kaj drugače kot takrat, ko sva bila sama. Kvečjemu boljše in lepše!

Deli s prijatelji: