Priprave na Eurobasket 2021

Del slovenske moške članske reprezentance se je zbral v Mariboru, kjer so izbranci selektorja Rada Trifunovića pričeli s pripravami za začetek kvalifikacij za EuroBasket 2021. Reprezentanca se bo v polni zasedbi zbrala šele danes zvečer na večernem treningu. v sredo zjutraj pa jih že čaka pot na Madžarsko, kjer bodo v četrtek odigrali prvo kolo kvalifikacij za Eurobasket prihodnje leto, ki ga bodo gostile 4 države: Češka, Gruzija, Italija in Nemčija.

Po četrtkovi tekmi v Sombotelu se reprezentanca seli nazaj v domovino. V petek in soboto bodo izbranci Trifunovića trenirali v Kopru, kjer jih v nedeljo čaka drugi krog kvalifikacij za Eurobasket 2012. V Areni bonifika bo gostovala avstrijska izbrana vrsta. Kljub kratkim pripravam pred obema tekmama optimizma ne manjka, saj so igralci na reprezentančni zbor prišli dobro pripravljeni.

Selektor Trifunovič v tem delu kvalifikacij računa na 14 košarkarjev. Nekaj jih je iz zadnje reprezentančne akcije februarja 2019, nekaj med njimi je povratnikov, tri košarkarje pa tokrat čaka reprezentančni krst. Med njimi tudi na 203 centimetre visokega američana Jordana Morgana, ki je preteklih dneh prejel slovensko državljanstvo.

Slovenci pričenjajo kvalifikacije za eurobasket 2012 v skupini F, kjer je poleg tokratnih nasprotnikov Madžarske in Avstrije tudi reprezentanca Ukrajine. Kvalifikacije so bodo, z dvema tekmama nadaljevale novembra letos ter zaključile s preostalima dvema tekmama februarja prihodnje leto. Na prvenstvo se bodo uvrstile po tri ekipe iz vsake skupine. Na prvenstvu bo tako poleg štirih gostiteljev nastopilo še 20 reprezentanc.

DELITE