Pričenja se vpis v študijsko leto 2020-2021

Na univerzah in višjih strokovnih šolah se je z današnjim dnem pričel prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/21. Za bodoče študente je na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij, za študente višjih šol pa 11.719.

Prijave bodo potekale do 18. marca. Mariborska univerza je razpisala 4506 mest, od tega 3696 za redni in 810 za izredni študij. Tokrat je prijavo za vpis mogoče na spletnem portalu eVŠ oddati ne le z digitalnim potrdilom in uporabniškim imenom in geslom tako kot doslej, ampak tudi z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture.

Vsak kandidat lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis. Pri tem je pomemben vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega bo izpolnil vse pogoje. Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport svetujejo, da naj kandidati izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

Deli s prijatelji: