Preventivni ukrepi v občini Šentilj dobro delujejo

Slovenija intenzivno pripravlja ukrepe za zajezitev širjenja epidemije bolezni COVID19 in v ta namen reorganizira svoje javno življenje. Javno življenje se počasi ustavlja, tudi v občini Šentilj.
Vlada je čez vikend pripravila ukrep, s katerim so se zaprli vsi gostinski lokali. Ukrep na državni ravni je pričel delovati z današnjim dnem, občine pa so se za takšne in podobne ukrepe odločile že kakšen dan prej.
V občini Šentilj je vzpostavljena telefonska številka in elektronski naslov za občane in njihovo oskrbo oz. dostavo nujnih življenskih potrebščin. Telefonska številka je 041 350 830, elektronski naslov pa [email protected] Oba kontaka sta namenjena izključno družinam, ki jim je odrejena stroga izolacija in osebam, ki nimajo drugih možnosti za oskrbo s hrano in zdravili.
Občanke in občane pozivajo k upoštevanju, da na telefonsko številko kličejo izključno tisti, ki to potrebujejo, zato ravnajmo odgovorno in v skladu z vsemi navodili ter s tem spoštujejo zdravje in življenje ljudi okoli sebe. Občane ob tem še opozarjamo, da ne nasedajo prevarantom, ki so se v tem času pojavili pod pretvezo, da nudijo pomoč. Bo pa nastala situacija zagotovo povzročila gospodarsko, ekonomsko in socialno krizo.
Ob tem pa še enkrat poziv župana občine Šentilj, da vse občanke in občane svojih domov ne zapuščajo, če to ni zares nujno potrebno. Občina Šentilj sicer trenutno ni med kritičnimi območji, tam do danes niso potrdili okužbe, cilj pa je, da tako tudi ostane.

Deli s prijatelji: