Poslovilna maša Stanislava Cikaneka

5. januarja je v Slovenskem domu potekala poslovilna maša župnika Stanislava Cikaneka, ki odhaja na zasluženi pokoj v Slovenijo. Slovenski dom je vodil kar 32 let, v katerem časovnem obdobju se je zamenjalo veliko obiskovalcev in gostov. Med svojim bivanjem v Združenem kraljestvu je župnik Cikanek maševal po različnih predelih Velike Britanije in slovenskim izseljencem ter njihovim potomcem nudil vso pastoralno oskrbo v maternem jeziku.

Kot upravnik Doma je poleg dnevnih maš poskrbel za sprejem in dobrodošlico gostov, organizacijo dogodkov in vodenje upravnih dolžnosti.
Gospod Stane je zaključil mašo z zahvalo vsem, ki so bili kdaj deležni njegove pastoralne oskrbe ter vsem obiskovalcem Doma in zaželel novi upravi uspešno nadaljno vodenje.

foto: Slovenska katoliška misija v Londonu

Sledil je blagoslov hiše v pričakovanju praznika Gospodovega razglašenja.
Tudi tokrat smo udeleženci prebili nekaj prijetnih trenutkov ob že tradicionalnem druženju in prijetnem klepetu, poskrbljeno pa je bilo tudi za pogostitev. V upanju da nas še kdaj obišče smo se poslovili od Gospoda Cikaneka in mu zaželeli vse dobro v njegovem novem domu.

Deli s prijatelji: