Ponovna vzpostavitev mariborskega potniškega prometa

Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve epidemije covid-19, s ponedeljkom, 16. marcem začasno ustavila javni potniški promet. Ukrep je veljal za vse linije javnega potniškega prometa, vključno z medkrajevnimi prevozi, mestnimi prevozi, občasnimi prevozi in delavskimi prevozi. Danes pa bo javni potniški promet ponovno vzpostavljen.
Delovanje mestnega potniškega prometa je torej prepolovljeno.
Mnenja potnikov glede drugačnega delovanja potniškega prometa in predvsem voznega reda, so deljena.
Razpoložljiva kapaciteta večine avtobusov je omejena na zgolj 13 sedežev, zato se lahko zgodi, da bo ob prezasedenosti avtobusov nekaj potnikov primoranih počakati na naslednje linije. Problem pa se pojavi predvsem za tiste, ki se z avtobusi prevažajo na delovno mesto.
Na avtobusih bo nameščeno razkužilo, ki ga bodo morali potniki obvezno uporabiti ob vstopu. Priporočena razdalja med voznikom in potniki, kot tudi med potniki samimi, je 1,5 metra. Prav tako bodo morali nositi zaščitne maske, s čimer se potniki strinjajo.
Dokler ne bodo nameščene zaščitne pregrade z odprtino za prodajo vozovnic, teh na avtobusih ne bo mogoče kupiti, bo pa nakup možen na nekaterih postajah.
Kdaj bo delovanje potniškega prometa spet potekalo, kot je pred zdravstveno krizo, je težko napovedati.
Imetnikom mesečnih, polletnih in letnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa se bo njihova veljavnost avtomatično podaljšala, in sicer najmanj za čas, ko javni linijski promet ni obratoval, imetnikom mesečnih vozovnic pa najmanj število dni do konca veljavnosti marčevske vozovnice, katere niso mogli koristiti.

Deli s prijatelji: