Pomisleki glede napovedanih podražitev

Od danes naprej tudi uradno trije mestni svetniki iz Liste dr. Andreja Fištravca delujejo kot Klub samostojnih svetnikov. Že pred dnevi so v izjavi za javnost obljubili, da bodo še naprej delovali kot dobra opozicija. Pred današnjo sejo mestnega sveta pa so tudi oni izrazili pomisleke glede napovedanih podražitev.

Najbolj pereča tema tokratnih podražitev, je po mnenju Kluba samostojnih svetnikov podražitev podjetja Snaga. Snaga je v letu 2019 pridelala pribl. 800.000 eur minusa. Lanski elaborart pa je pokazal, da bi morala biti podražitev odvoza odpadkov kar 70 odstotna.

V Mariboru je še vedno več kot 10 km azbestnih cevi, več kot 5 km železnih, zarjavelih cevi, v centru mesta je velik del vodovoda star več kot 100 let, prav tako pa je za 35% več cevolomov zarad ne-vračanja pobrane omrežnine v novo infrastrukturo. Mariborski vodovod je v lanskem letu pobral za 1,9 mio evrov omrežnin, javno podjetje Nigrad pa za 800.000 evrov več.

Podražitev pa se obeta tudi pri podjetju Marprom. Cene storitev javnega potniškega prometa se niso spremenile že od leta 2001. Edina sprememba je bila leta 2017, ko se je dvignila cena vozovnice pri plačilu pri vozniku iz 1,2 eur na 2 eur, in sicer zaradi nadomestila brezplačnega javnega prevoza z ainvalide.

Župan Arsenovič je ob napovedi pdoražitev povedal, da bodo te na mesečni ravni znašale 4,5 eur, torej za ceno treh kav na mesec.

Deli s prijatelji: