Podražitve, podražitve in še enkrat podražitve

12. redna seja Mestne občine Maribor bo prihodnji četrtek, o njej pa se govori že zadnjih nekaj dni. Večina časa seje bo namreč namenjena dvigu cen storitev mariborskih javnih podjetij, ki so v podražitve prisiljena zaradi dviga minimalne plače začetek letošnjega leta.
V Snagi izpostavljajo 4 ključne zadeve, zaradi katerih so prisiljeni v dvig cen odvoza odpadkov. Prvi razlog je dvig minimalne plače, rugi razlog so cene prevzema odpadkov, kot tretji razlog navajajo investicije v posodobitev voznega parka in poračun za leto 2019 v višini 933.268 eur.
Nigradova položnica se bo s 1. marcem leto dvignila za 1,6 odstotka. Na višje cene javnem podjetju Vodovod Maribor poleg dviga minimalne plače vplivajo tudi dražji naftni derivati, električna energija, poštne storitve.
Tudi občinsko podjetje Marprom je primorano v podražitve svojih storitev. Upravljavca pokopališč Pobrežje in Dobrava, Pogrebno podjetje Maribor bo povišalo cene grobnine za enojni grob. Cena osnovnega pogreba ostaja nespremenjena, in sicer 822,66 evrov.
Glavni poudarki prihajajoče seje mestnega sveta bodo, za občane podražitve cen, za predlagalce dviga cen pa le uskladitve.

DELITE