Podjetno nad izzive

Namen projekta PONI Podravje je podjetniško usposabljanje oseb, ki želijo realizirati podjetniško idejo. Glavni cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja realizirale osebe s podjetniško idejo.

Na zadnji razpis se je prijavilo 72 kandidatov, od tega so jih izbrali 22. Na Ptuju so jih vključili 6. Med izbranimi kandidatkami prevladujejo bolj obrtniške ideje kot inovativne, a nabor izbranih kandidatk je pester. Ena izmed kandidatk je tudi bodoča podjetnica, ki želi tržišču ponuditi tekstopisje.

Program usposabljanja udeleženca vodi vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta. Hkrati ga celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu.

Projekt financira evropska unija, traja pa od julija lani do septembra 2023. V pripravi je že 3. poziv, na katerega se lahko vsi zainteresirani prijavijo do 4. junija. Izkušnja udeleženke pa naj opogumi vse tiste, ki bi želeli poizkusiti, a pri svoji odločitvi oklevajo.

Deli s prijatelji: