Počitnice v Umetnostni galeriji

V Umetnostni galeriji Maribor tudi letos, tako kot pretekla leta izvajajo pester počitniški program za otroke.
Ustvarjalna in igriva druženja ob umetninah so namenjena otrokom v starosti od pet do devet let. Program je sicer plačljiv, vsebuje pa tako vodenje delavnic, likovni material kot tudi malico.
Udeleženci delavnic likovne motive in tehnike proučujejo skozi ustvarjanje v klasičnih slikarskih, risarskih, kiparskih tehnikah ter sodobnejših, kot sta fotografija in video. Glede na to, da imajo v UGM že večletne izkušnje s poletnimi delavnicami opažajo, da letos, glede na zdravstveno stanje v državi obisk delavnic ni nič drugačen kot pretekla leta.
Tudi na delavnicah v Umetnostni galeriji Maribor so primorani v spoštovanje pravil in priporočil, ki jih gleda na trenutno stanje v državi izdja Nacionalni urad za javno zdravje.
Vse do konca avgusta bodo tako otroci uživali v programih polnih ustvarjalnih dogodivščin, tako v prostorih UGM kot tudi v Mestnem parku. Različni načini ustvarjanja pa vsem udeležencem služijo kot likovna govorica, s katero izražajo to, kar vidijo in čutijo, takrat, kadar zmanjka besed.

Deli s prijatelji: