Počitnice v Modri delavnici

V Modri delavnici – centru tehnike in naravoslovja za otroke in mlade poteka počitniški teden “Laser, žaga in 3D tiskalnik.  Delavnice potekajo vsak dan od 9 do 13h in so se za dva tedna z današnjim dnem tudi končale.

To je že 4. teden, ko  v Modri delavnici potekajo počitniške delavnice. Skoraj desetletne izkušnje pa so jih prepričale, da se otroci najbolje učijo, ko lahko sami sodelujejo in preizkušajo različne oblike tehnoloških eksperimentov ter se ob tem tudi zabavajo.

Prve tri tedne so otroci spoznavali, gibanje, energijo, vzgon in sile. Sestavljali in programirali so preproste robote ter spoznavali osnovne robotske sklope: motorje, senzorje, mehanske elemente in krmilnike.

V tem tednu pa se prepletajo klasične in sodobne tehnologije. Otroci zelo uživajo, ko lahko žagajo, vrtajo luknje in brusijo. Navdušeni pa so tudi, ko sestavijo izdelek, ki ga je izrezal laserski gravirni stroj in ko sami oblikujejo preprost 3D izdelek. 

Odzivi otrok potrejujejo, da delajo dobro, imajo pa tudi že pripravljene oz. postavljene cilje za prihodnost delovanja Modre delavnice.

V Modri delavnici, ki je del Zavoda Simetris navdihujejo in navdušujejo otroke in mlade za tehniko in naravoslovje. Verjamejo, da sta to področji, ki ju je potrebno razvijati, saj je v šolah časa namenjeno temu bistveno premalo, da bi otroci lahko praktično ustvarjali oz. preizkušali. 

Deli s prijatelji: