Otroci v šole, smučarji na smučišča

Slovenija se po dolgih tednih končno nekoliko odpira. V šole se vračajo učenci prve triade, sproščajo se nekatere dejavnosti, znova se dovoljuje obratovanje žičniških naprav v regijah z najboljšo epidemiološko sliko. Podrobnosti sproščanja ukrepov je vlada predstavila na današnji novinarski konferenci.
Končno se vsaj za učence prve triade v devetih regijah odpirajo šole, znova bodo delovali tudi vrtci, omogočene bodo nujne laboratorijske vaje na višješolskem in visokošolskem izobraževanju. Učenci se v šolske klopi vračajo v torek, pouk pa bo potekal po modelu C.
Že v ponedeljek bodo vsi zaposleni na šolah opravili hitro testiranje na koronavirus, med izvajanjem pouka pa bodo morali upoštevati priporočila NIJZ. Z izboljšanjem epidemiološke slike se v devetih regijah znova dovoljuje tudi delovanje žičniških naprav.
Vlada je sprejela tudi nov Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki velja od sobote, 23., do petka 29. januarja, in prinaša nove izjeme. Vse omejitve, ki so veljale doslej, ostajajo v veljavi v treh regijah s slabšo epidemiološko sliko in sicer v Goriški, Posavski in Jugovzhodni regiji.

Deli s prijatelji: