Oliver Bogatinov stopil v velike čevlje Zlatka Zahoviča

Po trinajstih letih se je pred dnevi od funkcije športnega direktorja poslovil Zlatko Zahović, danes pa je NK Maribor objavil ime njegovega naslednika. To vlogo bo odslej opravljal Oliver Bogatinov.
Izbira novega šefa športnega dela je dokaj presenetljiva, saj Bogatinov izkušenj kot funkcionar v članskem nogometu praktično nima. Gre pa za zelo odgvorno pozicijo v najtrofejnejšem klubu v Sloveniji, kjer je pritisk po pozitivnih rezultatih enormen. Poleg tega je bilo pričakovati, da bo postal prej trener, kot športni direktor. V vodstvu pa so sporočili, da je bil prvi in edini kandidat, izbrali pa so ga, zaradi tega skupne filozofije in načina dela.
Ob predstavitvi je nekdanji nogometaš Triglava, Celja in Kopra dejal, da gre za veliko čast in še večjo odgovornost, je pa velikega pomena, da se nove usmeritve Maribora in pogled na prihodnje delovanje skladajo z njegovimi vrednotami. Skromnost z zdravo mero ambicioznosti bo vodilo prihodnjega delovanja.
Dvoma o tem, da gre za največji izziv v karieri ni. Ne le zaradi dejstva, da bo nasledil najuspešnejšega klubskega funkcionarja Zlatka Zahovića, ki je v slovenskem prostoru na novo definiral vlogo športnega direktorja, temveč zaradi statusa, ki ga ima NK Maribor v štajerskem okolju in v slovenskem športu na splošno. Obenem pa je v danem položaju, ko je zdravstvena kriza ohromila šport, v zraku pa je nižanje stroškov, zato bo delo še bolj zahtevno.

Oliver Bogatinov je o spremembah v klubu dejal, da so izgubili najboljšega športnega direktorja v sodobni zgodovini Slovenije, Zlatka Zahoviča, pred njim Darka Milaniča kot najtrofejnejšega slovenskega trenerja in ko temu dodamo še izbruh koronavirusa, je škoda velika. V klubu pa imajo že dolgo časa slogan Mi skupaj eno smo, ki govori o solidarnosti, pomoči in enotnosti, katerega se bodo držali tudi v prihodnje.

Direktor NK Maribor Bojan Ban je povedal, da se Darku Milaniču in Zlatku Zahoviću osebno in v imenu kluba iskreno zahvaljuje za ves vložen trud, delo in predanost. Zaželel jima je tudi obilo sreče pri iskanju novih izzivov, novemu snovalcu kadrovske politike pa veliko uspehov na poslovnem in športnem pordročju.

Prva pomembna naloga športnega direktorja bo izbira novega trenerja moštva, vendar bo imel Bogatinov za odlčitev še nekaj časa, saj bo kot vse kaže ekipo do konca sezone vodil dolgoletni izkušen pomočnik Saša Gajser.

Deli s prijatelji: