Odpirajo se knjižnice in muzeji

Po torkovi dopisni seji je vlada sporočila, da se lahko danes znova odprejo knjižnice, galerije in muzeji, kjer je kljub zaprtemu prostoru storitev možno organizirati na način, da je onemogočen stik z obiskovalci. Mnogim knjižnicam pa se v enem dnevu ne bo uspelo zorganizirati in zagotoviti vse potrebne zaščitne opreme, da bi že danes lahko dejansko odprle vrata.
S podobno težavo se ubadajo tudi zaposleni v muzejih, ki v nekaj urah nikakor ne zmorejo zagotoviti varnega vstopa za obiskovalce v prostore muzejev.
Vse knjižnice so sprejele ukrepe za zagotavljanje zdravja obiskovalcev in zaposlenih v knjižničnih enotah.
V muzejih v tem trenutku na varen sprejem obiskovalcev niso pripravljeni, nimajo pogojev za varno delo zaposlenih in navsezadnje nobenih navodil, kako se tega lotiti.
V knjižnicah so po razglasitvi epidemije koronavirusa ukinili vse svoje aktivnosti, vendar bralci zato niso bili prav nič prikrajšani. Čitalnica Čuk, ki je v upravljanju UKM je prav tako za enkrat še zaprta.
Vlada je torej ocenila, da je Slovenija uspešna pri preprečevanju širitve bolezni, zato po počasi pristopajo k omilitvi ukrepov na posamičnih področjih.

Deli s prijatelji: