Od jutri naprej novi ukrepi v UKC Maribor

V Sloveniji je bilo danes do 14. ure opravljenih 3058 testiranj, okužba je bila potrjena pri 89 osebah. Če pogledamo podatke po zdravstvenih regijah, je v Mariboru zabeleženih 7 primerov potrjene okužbes koronavirusom.
Glede na podatek, da bo država z današnjim dnem razglasila epidemijo koronavirusa v Sloveniji, so se tudi v mariborskem kliničnem centru odločili zaostriti ukrepe, po besedah strokovnega direktorja, z jutrišnjim dnem prehajajo v tretjo fazo.
Od jutri naprej bodo v UKC Maribor skrbeli samo za urgentna stanja in onkološke bolnike. Za potrebe pacientov, ki bi v prihodnjih dneh morda potrebovali hospitalizacijo zaradi koronavirusa pa so izpraznili skoraj celotno stavbo klinike za ginekologijo.
Do nadaljnjega so prekinjeni tudi programi DORA, SVIT in IVF (Postopek zunajtelesne oploditve). Kot poseben ukrep pa so v UKC Maribor sprejeli še dodatno odločitev.
Se pa v mariborskem kliničnem centru bojijo posledic ukrepa, ki začne veljati v ponedeljek, zaprtje vseh vzgojno – izobraževalnih ustanov. Zato apelirajo na ministrstvo, da staršem otrok, ki so zaposleni v bolnišnicah in zdravstvenih domovih zagotovijo varstvo in možnost prihajanja v službo. V nasprotnem primeru se lahko po mnenju strokovnega direktorja sistem zruši.

Deli s prijatelji: