Site icon Slovenci v Angliji

Obnova ulice Ruške čete

V letošnjem letu je v proračunu občine Ruše zajeta tudi investicija obnove Ulice Ruške čete. Gre za 340 metrov dolgo ulico, ki je v slabem stanju in nujno potrebna obnove.
Občina Ruše želi do konca leta 2022 dokončati projekt izgradnje manjkajočega kanalizacijskega omrežja. torej ureditev problematike odvajanja in čiščenja odpadnih vod. S tem bodo zagotovili izboljšanje stanja celotnega omrežja.
Vrednost investicije prenove ulice Ruške čete je ocenjena na 150.000 eur in bo v celoti krita iz proračunskih sredstev.
K idejni zasnovi bodo v nadaljevanju pozvani tudi občani, da bodo k ideji lahko oddali tudi svoje predloge, ki se bodo v samem projektu tudi upoštevali.
Osrednja ulica Ruš bo tako kmalu dobila novo prijaznejšo podobo. Tik pred koncem del in drugačno podobo pa je trenutno tudi pokopališče v Rušah. Namen del je predvsem funkcionalna ureditev pokopališča.
V občini Ruše pokopališče in Ulica Ruške čete ne bosta edina projekta, ki bosta dobila novo podobo. Pred kratkim so se občinski svetniki seznanili tudi z idejno zasnovo osrednjega trga v Rušah, ki bo z novo podobo in funkcionalnostjo postal osrednje zbirališče Rušanov.

DELITE
Exit mobile version