Občani največ naredili sami

V občini Rače – Fram so 23. Marca potrdili prvi primer okuženega občana, danes en mesec pozneje novih primerov ni in tudi okuženi bčan je verjetno že ozdravel. So pa občani že v času, ko so bili ti ukrepi strožji kot so danes vse ukrepe spoštovali in sami naredili veliko, da je izzid do danes takšen kot ga kažejo uradni podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Konec meseca marca je začela veljati uredba, da je v zaprtih prostorih obvezna uporaba mask, šalov, rut ali podobne zaščite, ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic. Ukrep o obveznem nočenju rokavic je bil kasneje odpravljen, uporaba zaščitnih mask pa bo verjetno postala stalnica našega življenja še kar nekaj časa.
V zadnjem tednu je vlada RS zrahljala še en ukrep, ki je po njihovem mnenju eden ključnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Govorimo o odloku, ki prepoveduje gibanje izven meja občine v kateri ima posameznik stalno ali začasno prebivališče, z dodanimi nekaj izjemami. Vprašanja glede gibanja izven občine prebivanja so se postavljala tudi prebivalcem občine Rače – Fram.
Kakšne bodo normalne tirnice v bodoče žal še nihče ne ve. Ali kot doda župan Ledinek: spremembe, kakršnih si ni želel nihče, so drastične in si hitro sledijo. Verjame, da je vsakomur izmed nas dogajanje nekaj edinstvenega, za marsikoga težje, kot je kadarkoli doživel, za vse pa izkušnja, ki nas bo marsikaj naučila in bo marsikaj spremenila.

Deli s prijatelji: